Filler

Filler

Hyaluronzuur is tegenwoordig de meest toegepaste filler om rimpels te behandelen. Het is een polysacharide die van nature voorkomt in bindweefsel van het menselijk lichaam De huid bestaat uit 55% uit hyaluronzuur, dat een hydraterende werking heeft en bijdraagt aan de souplesse en veerkracht van de huid.

De natuurlijke productie van hyaluronzuur neemt af naarmate men ouder wordt, waardoor de huid verslapt en een rimpel ontstaat.

Op de leeftijd van 40 jaar is de hoeveelheid hyaluronzuur gehalveerd tenopzichte van het eerste levensjaar. Op de leeftijd van 70 jaar is het hyaluronzuur gehalte gedaald tot slecht 10% van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Hyaluronzuur heeft verschillende functies in het lichaam:

  • Vasthouden van water, bescherming tegen uitdroging
  • Smeersel van gewrichten
  • Transport van voedingsstoffen
  • Filter tegen ontstekingsmoleculen
  • Productie van collageen en elastine


Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen daardoor verzachten of zelfs verdwijnen.

Hyaluronzuur heeft als voordeel dat het traag door het lichaam wordt afgebroken en gemiddeld tot 9 maanden functioneel is. De snelhied van de afbraak is gedeeltelijk afhankelijk waar de injectie heeft plaats gevonden en wat het metabolisme van de client is.

Hyaluronzuur in het gelaat wordt voornamelijk gebruikt om de huid te verstevigen, voor rehydratie , voor het vergroten van volume of voor contouren van het gezicht.

croma-saypha-volume_1024x1024-1

Toepassingen

Maak een afspraak