FAQ

Een zone is een aanduiding die bij botox wordt gebruikt om een deel van bijvoorbeeeld het hoofd aan te geven. Denk aan het voorhoofd, frons, kraaienpootjes.
Voor tandenknarsen of het maken van een V-shape voor de onderkant van het gezicht, worden bijvoorbeeld 2 zones gebruikt.
Bij mensen die een sterke spier hebben wordt ook vaak 2 zones gebruikt.

Botox ® is een merknaam, maar in de volksmond wordt alles botox genoemd.
Het is eigenlijk Botuline Toxine A, die door verschillende producenten een andere naam hebben gekregen. 

Botox werkt gemiddeld genomen 3 maanden. Soms langer, soms korter. Meestal zie je na 2 a 2,5 maanden dat er weer beweging komt. Door regelmatig botox te gebruiken kun je de 3 maanden wat oprekken naar de 4 maanden. Sommige klanten kiezen dan ook voor een babybotox.

Een babybotox is de helft wat anders in 1 zone wordt gespoten. Dit kan wel beteken dat wanneer de spier sterk is, dat de botox net niet pakt, of dat de botox korter werkt.

 

Overmatig zweten wordt met botox behandeld. 24 uur voor de behandeling mag er geen deodorant meer worden gebruikt.
Op de dag zelf worden de oksel met alcohol schoongemaakt. Daarna wordt er een raster gemaakt in de oksel met een potloodje. In deze raster wordt een beetje botox geinjecteerd.
Botox kan gemiddeld ongeveer 5 maanden blijven zitten.

 

Na een botox behandeling mag er 24 uur geen make-up, dag- of nachtcrème gebruikt worden, dit in verband met infectie gevaar. Meestal zijn de crèmes of make-up al langer open waarbij bacteriën kunnen vermenigvuldigen.
De eerste 2 uur niet liggen of bukken in verband dat je niet wil dat de botox naar een andere spier gaat en hierdoor een spier beïnvloed wordt waardoor hangen van het ooglid of van de wenkbrauw gaat plaatsvinden.
Het liefst 1 a 2 dagen niet zweten, ofwel niet excessief sporten of andere activiteiten waarvan je weet dat je veel gaat zweten. Botox kun je uitzweten namelijk.

Ten eerste heeft elke fabrikant een andere benaming voor hun producten. Helaas heeft Croma ervoor gekozen hun dunste filler, de naam filler te geven.
Filler is inderdaad het dunste product dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld de traangoot, rokerslijntjes en bij mensen die een hele dunne lip hebben. Of wordt gebruikt bij mensen die geen vergrote lip willen hebben, maar de lijntjes in de lip weg willen halen.
Volume wordt gebruikt in de lippen, maar ook bijvoorbeeld in de neusliplijn, de marionettelijnen, of de wangen.
Volume plus is een stevige filler die goed gebruikt kan worden op bijvoorbeeld de jukbeenderen, kin en kaak.

De donkere kringen onder de ogen zijn moeilijk te behandelen. Door het opvullen van de traangoot met de dunste filler is het mogelijk dat de donkere kringen wat lichter worden, maar ze zullen niet geheel verdwijnen.

Profhilo kan worden gebruikt in het gezicht, hals, armen, handen, decolleté en buik.
Houdt wel rekening dat bij de eerste keer 2 behandelingen noodzakelijk zijn met 4 tot 6 weken ertussen om resultaat te zien. Daarnaast als gekeken wordt naar de buik en decolleté, dat mogelijk een extra spuit per behandeling gebruikt moet worden voor optimaal resultaat.

De prijs van de behandeling hangt af hoeveel zones en hoeveel ml filler noodzakelijk zijn voor het optimale effect. Dit is van te voren niet te bepalen.

Op dit moment niet, er is wel stapelkorting op sommige producten.

Maak een afspraak!